Published: 12/15/2023 5:04:44 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about SHT Smart High-Tech AB: SHT genomför riktad nyemission på cirka 8,4 miljoner kronor

Teknikbolaget SHT Smart High-Tech har med stöd av bemyndigandet från årsstämman i maj genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 8,4 miljoner kronor.

Tecknare av aktier i den riktade nyemissionen är ett antal större ägare i Smart High Tech, vilka genom ett konsortium med Öresund Growth Partner, Wictor Billström med familj, Stefan Henriksson, Jan Bengtsson och Miguel Abrante tecknat aktierna. Genom den riktade nyemissionen tillförs bolaget 8 492 500 kronor före transaktionskostnader som uppgår till cirka 120 000 kronor.

Den riktade nyemissionen genomförs till en kurs om 10 kronor per aktie, vilket innebär att investerarna betalar en premie på cirka 11,9 procent på gällande vägda genomsnittskurs tio dagar före genomförandet av emissionen. Vidare ges teckningsoptioner ut vederlagsfritt vilka har en löptid fram till den 30 april 2024. Teckningskurs per aktie vid utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO 2 uppgår till 15 kronor per aktie.

För att ytterligare säkra bolagets kapitalbehov under våren 2024 har bolagets ledning och styrelse erhållit en avsiktsförklaring från såväl ALMI som SEB om lån om 3 miljoner kronor från vardera part.

Read more about SHT Smart High-Tech AB