Published: 3/12/2024 7:21:34 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Curasight A/S: Curasight ställer in företrädesemission - utvärderar alternativa finansieringsmöjligheter

Forskningsbolaget Curasight ställer in sin pågående företrädesemission om 51,2 miljoner danska kronor som styrelsen beslutat om i februari. Beskedet kommer efter att styrelsen konstaterat att teckningsgraden blev lägre än önskat på grund av den rådande utmanande marknadssituationen och att aktien handlas under teckningskursen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Curasight meddelar att de också tittar på alternativa finansieringsmöjligheter.

"Vi tror att det rätta sättet att bygga värde i Curasight är att påskynda vår terapeutiska strategi så att vi parallellt utvecklar våra banbrytande radiofarmaceutiska plattformar uTRACE och uTREAT. Vi är besvikna över att deltagandet i företrädesemissionen inte var optimalt och vi utvärderar för närvarande alternativa finansieringsmöjligheter för att säkerställa att bolaget har en robust balansräkning för att både fortsätta våra utvecklingsaktiviteter och säkerställa att vi är i en stark position när vi förhandlar om potentiella partnerskap", säger styrelsens ordförande Per Falholt.

Han fortsätter.

"Tillsammans med mina kollegor i styrelsen och den verkställande ledningen vill jag ta tillfället i akt att tacka de många aktieägare som valt att delta i företrädesemissionen och därmed visat sitt stöd för vårt mål att tillhandahålla förbättrad diagnostik och mer skonsamma behandlingar för cancerpatienter. Vi är fast beslutna att hitta alternativ finansiering för bolaget för att belöna ert förtroende för vår strategi och framtida tillväxt."

Redeye är rådgivare.

Read more about Curasight A/S