Published: 3/26/2024 8:12:50 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Beowulf Mining PLC: Beowulf Mining hittar högintressanta prover vid Parkijaur nr 7

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining har identifierat 16 högprioriterade områden vid licensen Parkijaur nr 7, sydväst om järnmalmsfyndigheten Kallak, i norra Sverige.

Bolaget har genomfört geologisk kartläggning och bouldersampling som visar på halter av koppar, zink, silver och guld. Bland annat hittades ett prov som innehöll 14,6 procent koppar. Historiska borrningar har också visat på höga halter i området.

"Att få ett analysresultat på 14,6 procent koppar från vårt provtagningsprogram för stenblock 2023 väckte helt klart vårt intresse. Vår detaljerade granskning och omtolkning av det historiska prospekteringsarbetet har gett upphov till några mycket intressanta resultat och framtida prospekteringsmål", uppger vd Ed Bowie.

Han fortsätter.

"Det historiska borrhålet på 110 meter med 0,62 procent koppar, 0,54 gram guld per ton och 0,16 procent zink tolkas nu som att det borrats subparallellt med mineraliseringen, men det visar ändå på mineraliseringssystemets storlek och utbredning. Detta bekräftas ytterligare av borrskärningen på 6,2 meter med 1,53 procent koppar som tolkas som att den ligger tvärs över den mineraliserade strukturen och därför närmare den verkliga bredden."

I år kommer Beowulf Mining att försöka förfina och förbättra målen genom fältarbete till låg kostnad, enligt Bowie.

Området har undersökts mellan 1970-1985.

Read more about Beowulf Mining PLC