Published: 4/3/2024 6:56:42 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Everysport Group AB: Everysport slutför strategisk översyn padelanläggningsverksamhet - positiv resultateffekt i Q1

Sportmediebolaget Everysport Group har avslutat den strategiska översynen av sin padelanläggningsverksamhet. I sista steget har de två kvarvarande anläggningarna överlåtits, vilket innebär att hela beståndet nu har avyttrats. Åtgärderna resulterar i en positiv netto- och resultateffekt om 1,5 miljoner kronor under det första kvartalet 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi kan nu återigen rikta vårt fulla fokus mot kärnverksamheten inom sports tech och sportmedia", kommenterar vd Hannes Andersson.

Som en del av den strategiska översynen sålde Everysport sina sista padelanläggningar i Stockholm och Göteborg till ett bolag inom samma koncern som de två befintliga hyresvärdarna. Köpeskillingen uppgår till totalt 25 000 kronor och transaktionen genomförs omgående med retroaktivt ekonomiskt tillträde per 31 mars 2024.

Vidare har bolaget tidigare än planerat fullgjort sina åtaganden i det avtal som ingicks i samband med avyttring av 80 procent av aktierna i Uppsala Padelcenter genom betalning av ett kapitaltillskott om 2,4 miljoner kronor . I samband med detta har även Uppsala Padelcenters majoritetsägare åtagit sig att tillföra kapital, skriver Everysport.

Everysport kvarstår som minoritetsägare i Uppsala Padelcenter med en ägarandel om 20 procent.

Sammantaget medför slutfasen av den strategiska översynen en positiv netto- och resultateffekt om cirka 1,5 miljoner kronor i det första kvartalet 2024 primärt som en följd av utrangerade nyttjandetillgångar i enlighet med IFRS 16.

Read more about Everysport Group AB