Press release from Companies

Published: 2020-01-27 13:38:59

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB: Valberedning utsedd inför årsstämman 2020

I enlighet med beslut vid årsstämman den 29 maj 2019 i QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB, ska de tre ledamöterna i valberedningen inför årsstämman 2019 utses genom att bolagets två röstmässigt största aktieägare per den 30 september 2019 äger rätt att vardera utse en ledamot i valberedningen. Då bolagets störste aktieägare avböjt att utse ledamot till valberedningen får därför Marcus Bosson, i egenskap av tredje störste aktieägare, utse en ledamot. Därutöver ska valberedningen bestå av en av styrelsen utsedd styrelseledamot.

Valberedningen inför QuiaPEGs årsstämma 2020 består således av följande ledamöter:

  • Anders Vedin, ordförande i valberedningen, utsedd av Marcus Bosson
  • Gustav Lidén, utsedd av Marek Kwiatkowski
  • Steen Kroyer, utsedd av styrelsen

Valberedningens uppgift är att till årsstämman bereda och lägga fram förslag rörande bland annat ordförande vid årsstämman, ordförande och ledamöter till bolagets styrelse, styrelsearvode samt val av och arvode till revisor och revisorssuppleant.

För ytterligare information kontakta:

Marcus Bosson

Verkställande direktör

Tel: +46 (0) 70 693 12 53

E-mail: marcus.bosson@quiapeg.com                                                                           www.quiapeg.com

Om QuiaPEG Pharmaceuticals

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB bedriver verksamhet inom forskning och utveckling samt kommersialisering av läkemedel baserat på bolagets unika patentsökta teknologiplattform, Uni-Qleaver®. Bolaget utvecklar förbättrade och patenterbara former av läkemedel, som är under utveckling eller som redan godkänts av läkemedelsmyndigheter. Dessa förfinade och förbättrade former av läkemedel bygger på Uni-Qleaver®. Bolagets aktie är noterat på Spotlight Stock Market sedan 29 mars 2017.

Läs mer hos Cision
Read more about QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB