Published: 2/16/2023 8:43:22 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Sjöstrand Coffee Int AB: NEGATIVT RÖRELSERESULTAT 4 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sjöstrand Coffees intäkter sjönk till 7,2 miljoner kronor (9,2) i det fjärde kvartalet 2022. Rörelseresultatet försämrades samtidigt till -1,6 miljoner kronor (1,0).

Det framgår av bolagets rapport.

Sjöstrand Coffee hade cirka 0,5 miljoner kronor i extraordinära kostnader som tyngde resultatet under fjärde kvartalet, kostnader som var kopplade till avyttringar av anläggningstillgångar samt avskrivningar.

"Resultatet har påverkats av ett tuffare marknadsklimat i Europa som har gjort att vi har haft svårt att leva upp till våra finansiella mål som vi satte upp inför året", skriver vd John Ekeberg i en kommentar till bolagets helårsresultat.

Sjöstrand Coffee hade ett bruttomarginalmål på 37 procent men utfallet blev 28 procent helåret 2022.

"Bolaget har dock ett flertal initiativ för att förbättra bruttomarginalen inför 2023 och vi ser goda förutsättningar att vi kommer att kunna nå 37 procents bruttomarginal under nästkommande år /…/ Strategin inför 2023 kommer att fokusera på lönsam tillväxt med ett större fokus på bruttomarginalen. Som en del av detta kommer vi att genomföra en prishöjning som träder i kraft under första kvartalet", skriver vd:n.



                    
                

Read more about Sjöstrand Coffee Int AB