Published: 11/29/2018 8:46:06 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Beowulf Mining PLC: HOPPAS LKAB-BESKED SKA ÖKA FOKUS PÅ KALLAK -VD

STOCKHOLM (Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining redovisar ett nettoresultat för de första nio månaderna 2018 på -0,8 miljoner pund (-0,7). Rörelseresultatet var -0,9 miljoner pund (-0,7).

Bolaget saknade intäkter under perioden.

Beowulf Mining har i flera år arbetat kring den ansökan om en bearbetningskoncession för järnmalmsfyndigheten Kallak North som har bollats mellan svenska myndigheter.

"Trots förseningarna vad gäller att bilda en ny regering i Sverige, och därmed i tillståndsprocessen gällande en bearbetningskoncession i Kallak, har Beowulf fortsatt att betona nyttan av en modern och hållbar gruva i Kallak", skriver vd Kurt Budge i delårsrapporten.

Vd:n noterar att Bergsstaten för mer än tre år sedan rekommenderade regeringen att godkänna Beowulfs ansökan.

"Sedan dess har vi haft "twists and turns" i processen, och en sammanfattningsvis chockerande hantering av ärendet, som svenska observatörer accepterar."

Mot bakgrund av den stora medieuppståndelsen kring LKAB:s uttalande om minskande malmreserver konstaterar Kurt Budge vidare att "det förefaller som om järnmalm är viktigt för Sverige, så vi hoppas att detta leder till fokus på Kallak, Europas största kartlagda och obearbetade järnmalmsfyndighet".



                    
                

Read more about Beowulf Mining PLC