Published: 1/9/2024 5:46:26 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Aixia Group: NIBE I BOTTEN PÅ RÖD BÖRS, OMXS30 -0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen avslutade handelsdagen lätt nedåt på tisdagen. Oljepriserna rekylerade upp något och europeiska statspappersräntor steg svagt.

Vid börsens stängning hade OMXS30 sjunkit med 0,6 procent till 2.345. De ledande Europabörserna handlades liksom Stockholm något ned.

Inom storbolagsindexet var det mestadels nedgångar. Mot strömmen gick dock läkemedelsjätten Astra Zeneca som klättrade 1,1 procent. Även Telia-aktien kunde notera en uppgång om nära 1 procent. Detta efter att UBS höjt sin rekommendation till köp från behåll.

I botten av indexet återfanns Nibe som backade 3,9 procent, följt av volatila Sinch och SBB som var ned 2,5 respektive 2,8 procent.

Utanför storbolagsindex noterades en 1,7 procent stor uppgång för försvarskoncernen Saab vars vd Micael Johansson i en intervju med Di, som publicerades på måndagskvällen, sagt att han ser tio år framför sig av tillväxt för försvarsindustrin. Som mest var Saab-aktien upp 4,1 procent under tisdagen.

Bioarctic lyfte 4,5 procent sedan bolagets partner Eisai meddelat att Leqembi har godkänts i Kina för behandling av mild kognitiv störning (MCI) och mild demens till följd av Alzheimers sjukdom.

På rekommendationsfronten noterades att Handelsbanken sänkt sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för skogsbolaget SCA till behåll från köp. SCA-aktien backade 1,5 procent.

Cowen har sänkt sin rekommendation för ABB till market perform, från outperform. Riktkursen sänks till 38 från 41 schweizerfranc. ABB-aktien backade en halv procent.

DNB har höjt riktkurser för fastighetsbolagen Castellum, Corem och Hufvudstaden med rekommendationerna, köp, behåll samt sälj i den ordningen. De höjda riktkurserna sker i spåren av de senaste månadernas nedgångar på räntemarknaden.

Castellum-aktien backade dock 0,4 procent. Corem likaså, medan Hufvudstaden var ned 1,2 procent.

Thule-aktien var upp 4,2 procent till nära 265 kronor. Danske Bank har på tisdagen upprepat sin köprekommendation med riktkurs 300 kronor för Thule.

Under morgonen meddelade cybersäkerhetsleverantören Clavister preliminära siffror för det fjärde kvartalet, med anledning av att bolaget beslutat om en företrädesemission.

Rörelseresultatet uppgick preliminärt till -7,1 miljoner kronor (-10,1) och omsättningen var 48,1 miljoner kronor (39,6). Aktien steg 15,1 procent.

Det Spotlight-noterade it-bolaget Aixia meddelade under tisdagseftermiddagen att bolaget ingått ett avtal med NexGen Cloud, för installationen av ett datacenter i Norge. Kontraktet är värt 10 miljoner kronor och projektet planeras att äga rum under det första halvåret 2024. Aixia-aktien lyfte nära 20 procent.

Graf: OMXS30 tisdagen den 9 januari

image

Källa: Infront



                    
                

Read more about Aixia Group