Press release from Companies

Published: 2023-02-20 15:01:45

Eurocine Vaccines AB: Eurocine Vaccines chef för preklinisk utveckling inbjuden att föreläsa vid UCL School of Pharmacy

Eurocine Vaccines ("Eurocine" eller "Bolaget") meddelar idag att Bolagets chef för preklinisk utveckling, Dr. Karl Ljungberg, har föreläst om DNA och RNA-vacciner på en av de högst rankade farmaceutiska utbildningarna i Storbritannien.

Den 16 februari var Dr. Karl Ljungberg, Bolagets chef för preklinisk utveckling, inbjuden av Dr. Martinez Bravo att föreläsa vid University College London, UCL School of Pharmacy, en av Storbritanniens högst rankade farmaceutiska utbildningar. Som en del av en kursmodul inom ”Tillämpningar av immunologi: Immunoterapi, vacciner och diagnostiska tekniker" var Dr. Karl Ljungberg inbjuden att föreläsa om DNA- och RNA-vacciner.

Jag är verkligen hedrad över att ha blivit inbjuden av Dr. Martinez Bravo att föreläsa om DNA- och RNA-vacciner vid ett så prestigefyllt universitet. Det var ett nöje att få dela med mig av min expertis inom vaccinologi med unga och begåvade blivande forskare, och jag hoppas att några av dem kanske blev inspirerade att satsa på en karriär inom vaccinutveckling”, säger Dr. Karl Ljungberg, chef för preklinisk utveckling på Eurocine Vaccines.

Det är givetvis glädjande att vår chef för preklinisk utveckling har blivit inbjuden att föreläsa vid ett så högt rankat universitet som UCL School of Pharmacy eftersom det visar att Eurocine Vaccines ligger i framkant inom vaccinutveckling och att vår interna kompetens är eftersökt i den akademiska världen”, kommenterar VD Hans Arwidsson.

Kontakt:
Hans Arwidsson
VD, Eurocine Vaccines AB
hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com 
+46 70 634 0171

Om Eurocine Vaccines

Eurocine Vaccines är ett utvecklingsbolag, som överbryggar klyftan mellan innovation och marknad i det högaktiva vaccinområdet.

Genom bolagets portföljstrategi får innovativa vaccinkandidater möjligheten att nå marknaden snabbare, medan investerare erbjuds riskspridning med en stor framtida hävstång. Dessa vaccinkandidater licensieras senare till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Listat på Spotlight Stock Market, XSAT, verkar Eurocine Vaccines, EUCI, i hjärtat av det biovetenskapliga klustret vid Karolinska Institutet i Solna och har attraherat flera internationellt meriterade vaccinspecialister till sin styrelse.

Läs mer hos Cision
Read more about Eurocine Vaccines AB