Press release from Companies

Published: 2023-04-18 09:46:02

Respiratorius AB: Respiratorius AB (publ) offentliggör årsredovisning för förkortat räkenskapsår 2022

Respiratorius AB rapporterar om ett händelserikt år där bolaget ingick ett rörelseöverlåtelseavtal med Arcede Pharma AB enligt vilket Arcede förvärvade hela Respiratorius verksamhet inom bland annat KOL och svår astma.

Under året som gick avslutades den farmakokinetika studien (PK-studien) av VAL001 med gott resultat. Studien visar att VAL001 ger motsvarande exponering av valproat som med det läkemedel som användes i den inledande kliniska studien på patienter men med totalt färre doseringar per dag. PK-studien visar också en positiv differentiering genom en högre histonacetylering för VAL001 jämfört med referens.

Vidare har formuleringen av VAL001 erhållit ett första patentgodkännande i Japan. I övriga sökta länder fortlöper granskningsprocessen.

Efter att framgångsrikt ha avslutat utvecklingen av VAL001 är fokus nu att slutföra ett avtal med en partner som kan slutföra återstående kliniska utveckling och ta VAL001 till marknaden. Under året tecknades därför ett avtal med Alira Health, med ansvar för processen att finna en avtalspart. Alira har gjort ett mycket gott arbete att paketera erbjudandet liksom med sitt breda nätverk identifiera intressenter. Vi hoppas att få återkomma med positiva nyheter kring resultat av Aliras arbete.


 För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Drott
VD Respiratorius AB
+46 709-22 41 40
johan.drott@respiratorius.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 april 2023.

Respiratorius AB (publ) utvecklar kandidater till nya effektiva läkemedel för behandling av aggressivt lymfom. Bolagets affärsidé är att utveckla kandidater till nya läkemedel baserade på patentsökta substanser, som i prekliniska studier visat överlägsna resultat jämfört med det som i dag betraktas som standardbehandling. För mera information om Respiratorius, besök www.respiratorius.com.

Läs mer hos Cision
Read more about Respiratorius AB