Press release from Companies

Published: 2023-04-25 17:17:00

Novus Group International AB: Bolagsstämma i Novus Group International AB avhölls den 25 april 2023 kl 10

Följande beslut togs vid stämman:

  1. Stämman beslutade att fastställande av resultaträkning och balansräkning.
  2. Stämman beslutade om att fastställa föreslagna dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen.
  3. Stämman beslutade om att ge ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktör.
  4. Stämman beslutade om att fastställa föreslagen ersättning för styrelsen på totalt 15 833 kr/mån varav 12 500kr/mån för ledamoten och för styrelseordförande 3 333 kr/mån.
    Stämman beslutade om att revisorsarvoden fortsätter enligt löpande räkning.
    Stämman informerades också om konsultavtalet mellan styrelseordförandes bolag Malila media och Novus kring arbete som inte rör styrelsearbetet utan kundskapande och affärsutveckling på 45 000 kr/mån.
  5. Till ordinarie styrelseledamöter omvaldes: Jan Scherman, Kristin Sjöström, Torbjörn Sjöström
    Som ny styrelseledamot valdes Viktoria Bergman.

Novus styrelse 2023

Viktoria Bergman vald till ny styrelseledamot

Viktoria Bergman har en bred erfarenhet av bolagsstyrning, hållbarhetsfrågor, kommunikation, marknad-, affärs- och produktutveckling från ledande positioner i globala bolag i flertalet industrier. Hon är idag verksam i olika styrelser. Tidigare roller inkluderar bland annat Kommunikations- och Hållbarhetsdirektör på E.ON, Kommunikations- och Hållbarhetsdirektör inom Trelleborgkoncernen, olika positioner i Falcon Bryggerier/Unilever och Cerealiakoncernen.

  • I dag är det viktigare än någonsin att förstå sin omvärld och att basera sina beslut på insikt och kunskap. Det ska bli spännande att kliva in i Novus, Sveriges mest kända undersökningsföretag och ett välmeriterat kunskapsnav för näringsliv och samhälle, säger hon.

Viktoria Bergman har listats såväl bland topp 25 hållbarhetsprofiler för styrelser liksom rankats som en av Sveriges Superkommunikatörer. Hon utbildade sig vid Berghs School of Communications och har också läst Communication Executive Program vid Handelshögskolan i Stockholm.

VD rapport av årsredovisning enligt följande:

Novus är ett undersökningsföretag. Det betyder att vi genom undersökningar ger faktabaserad kunskap kring mänskligt beteende.

En undersökning är en process för att få kunskap. Det handlar om att värdera den fakta och kunskap man redan har och utifrån det få ny kunskap.

Novus har fyra delar till vårt förfogande

Befintliga fakta, statistik, fakta från tidigare undersökningar

Befintlig kunskap kring mänskligt beteende, tex från tidigare undersökningar

Nya fakta, där vi genom slumpmässiga sannolikhetsurval kan ge en bild av vad hela gruppen man försöker förstå, gör, tycker och tänker. Detta är statistikinsamlingen som ofta felaktigt kallas en undersökning. Tillförlitlig fakta är en viktig del i en undersökning. Men det måste vara tillförlitlig fakta. Det enda sättet att få fram det utan att fråga alla är via slumpmässiga urval. Det finns idag inga metoder för att göra på något annat sätt.

Ett aktuellt exempel där Novus ”bara” levererat fakta är antal katter som finns i Sverige. När det är lag på att registrera sin katt så utgår jordbruksverket från Novus undersökning som genomförts på uppdrag av bl.a. ett försäkringsbolag kring hur många katter och hundar som finns i Sverige. Novus fakta är det myndigheten utgår från när de tittar på registreringsgraden bland kattägare. En myndighet använder alltså privata företaget Novus fakta som mål. Inte någon annan offentlig statistik, för det finns inte kring antal katter i Sverige, den enda fakta som finns är Novus fakta.

Ny kunskap, där vi värderar den nya fakta vi tagit fram tillsammans med befintlig fakta och kunskap. Här har vi också möjlighet att skaffa ytterligare kunskap genom s.k. kvalitativa metoder som djupintervjuer och fokusgrupper.

Alla dessa delar sammantaget ger den kunskap som undersökningen är designad att ge förståelse kring.

All fakta är inte heller lika mycket värd även om den är korrekt. Det gäller att sortera bort fakta som inte är relevant också. Det är en del i analysprocessen som Novus genomför i sina undersökningar.

Kortfattat:

Novus levererar faktabaserad kunskap om mänskligt beteende

Läs hela rapporten i bifogad PDF

Torbjörn Sjöström
08-535 25 820
info@novusgroup.se

Novus är Sveriges mest kända analys- och undersökningsföretag. Novus befinner sig mitt i skärningspunkten mellan alla viktiga samhällsaktörer, vilket gör att Novus har en unik kunskap och inblick i dagens allt snabbare utveckling och verklighet. Novus kan som få andra följa och analysera vår samtid, och bidra med analyser som skapar verklig förändring. Novus talar om hur det är, och vägleder aktörer i hur de kan förändra och växa.

Novus arbetar heltäckande inom opinion, marknad och strategi med metoder som anpassas efter frågeställning och målgrupp.

Novus Group International bedriver sin verksamhet i Stockholm och är noterat på svenska Spotlight stockmarkets sedan juni 2007.

Läs mer hos Cision
Read more about Novus Group International AB