More from the company

Published: 2023-05-29 14:50:10

Amhult 2 AB: Amhult 2; Månadsrapport maj, 05-2023

Den 4 maj 2023 publicerade vi årets första rapport Q1 2023. 


Det rapporterades att bolagets intäkter under perioden januari till mars uppgick till 20 003 (18 980) TSEK. Bolagets resultat under samma period uppgick till 6 980 (8 023) TSEK efter skatt.

Hyresintäkterna uppgick till 19 miljoner kronor (18,0), en ökning med 5,6 procent mot föregående år. Driftnettot uppgick till 14,2 miljoner kronor (13,4), en ökning med 6,0 procent mot föregående år. Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till 0 miljoner kronor (0). Resultatet efter skatt blev 7,0 miljoner kronor (8,0). Resultat per aktie hamnade på 1,02 kronor (1,17).

Kalqyl har i samband med publiceringen av rapport för Q1 gjort en VD intervju där vi resonerar kring årets första månader. Det bolaget är särskilda glada över är uppstarten av kvarter Hercules. Vi fortsätter att bebygga de sista etapperna i Amhult Centrum, etapp II och att vi utöver de ökade intäkterna lyckas vara det stabila fastighetsbolag vi utlovat. Som alltid, vi vill vara ett förvaltande bolag som skapar långsiktigt värde. Räntorna diskuterades förstås och de ökande avkastningskraven och fastigheternas värde. I min roll som VD fokuserar jag mycket på sifforna före fastighetsvärdens påverkan. Jag brukar säga att vi inte kan inte betala en faktura med en tegelsten från fastigheten oavsett dess värde. Vi är också långsiktigt kloka och amorterar på våra lån och belåningsgraden ligger kvar på 48%. För er som är intresserade att lyssna på intervjun följ länken nedan:  

https://youtu.be/SlLASaDFSsU

Beträffande vårt pågående projekt kvarter Spitfire löper arbetet som tidigare rapporterats på som planerat, både på insida och utsida. Ställningen runt fastigheten har börjat demonteras och vi kan nu visa upp delar av fasaderna. Härligt med färg! Nedan en bild från radhusen på innergården. I skrivande stund är (minst) 75% av lägenheterna uthyrda, vilket ligger i linje med vår erfarenhet från tidigare projekt.

Projekteringen för kv. Hercules fortsätter enligt plan och utan överraskningar, det ska bli roligt att se entreprenören etablera sig och starta i gång projektet på plats nästa månad, mer om detta i nästa månadsbrev.

Den 14 maj höll Torslanda IK sin årliga ”TIK-dag” och som stolta sponsorer till ungdomsidrotten i Torslanda var vi med och sponsrade detta event även i år. En mycket uppskattad dag för både små och stora barn. Även kul att se första derbyt för Torslanda IK på 27 år (!), när de spelade och gick vinnande ur matchen mot IK Zenith, extra kul att sponsra när klubben når framgångar.

 

På återhörande.

Emilie Loft
VD

 

Emilie Loft
0709 76 89 03
emilie@amhult2.se

Amhult 2 AB är ett fastighetsbolag som prospekterar 44 000 m2 mark i Amhult, Torslanda, för att bygga ett nytt modernt köpcenter samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse. En av idéerna är att området skall förena stadens och landets fördelar. Amhult 2 är noterat på Spotlight Stock Market sedan den 16 maj 2005 under kortnamnet AMH2 B och handlas via banker och fondkommissionärer.

DOTTERBOLAG

Terrester AB
 Postflyget 7
423 37 Torslanda
Telefon: 031-92 38 35

Läs mer hos Cision
Read more about Amhult 2 AB