Press release from Companies

Published: 2023-12-08 16:30:07

Miris Holding AB: Första Miris HMA® såld till Chile

Miris har mottagit den första ordern på ett Miris HMA® paket från Chile. Ordern innebär att Miris HMA® innan årsskiftet kommer att finnas installerad i 54 länder. Ordern inkom via Miris distributör Sterifeed och har ett initialt värde om ca 300 000 SEK.  

Miris har mottagit en order för ett Miris HMA® paket med leverans till Chile. Ordern är den första för Miris till Chile och innebär att Miris HMA® inom kort kommer att finnas installerad i 54 länder. Ordern mottogs från Miris distributör Sterifeed. Sterifeed är en av de största tillverkarna av pasteuriseringsmaskiner för mjölk banker och har varit distributör för Miris under många år.

"Vi är mycket glada att kunna lägga till Chile på listan över länder med Miris HMA" säger Marie Ekholm, säljchef på Miris. "Sterifeed är en av de viktigaste leverantörerna till mjölkbanker globalt. De kommer in redan i projekteringsstadiet när nya mjölkbanker ska startas och att de även arbetar som distributör för Miris innebär att de direkt har möjlighet att erbjuda även Miris HMA vid dessa projekteringar. Vi har haft ett långt samarbete med Sterifeed och detta är en i raden av de lyckade samarbetena mellan våra företag" avslutar Marie.

Ordern inkom via Miris distributör Sterifeed och har ett initialt värde om ca 300 000 SEK. 

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
camilla.sandberg@mirissolutions.com

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB