Press release from Companies

Published: 2023-12-12 13:06:37

Miris Holding AB: Miris lanserar Miris Forte[® ]på Hot Topics in Neonatology

Beräkningsverktyget Miris Forte® har nu lanserats på konferensen Hot Topics in Neonatology i Washington DC. Lanseringen skedde på konferensens första dag och produkten har rönt stort intresse bland besökarna. Miris Forte® kommer säljas genom licensavtal och ge Miris möjlighet till ökad omsättning via återkommande intäkter.

Beräkningsverktyget Miris Forte® har tagits fram i samarbete med svenska Trients AB och är ett beslutsstödsprogram för beräkning av näring och uppföljning av tillväxt hos barn under neonatalvård. Med Miris HMA® och Miris Forte® erbjuder Miris en heltäckande lösning för exakt analys och optimering av makronäringsämnen i neonatal nutrition.

Miris har nu glädjen att meddela lanseringen av Miris Forte®. Lanseringen skedde under den första dagen av Hot Topics in Neonatology i Washington DC där flera av Miris potentiella och existerande kunder deltar. Från och med förlanseringen som skedde 23 oktober i år har Miris kunder kunnat registrera sig för en testperiod av Miris Forte®. Med lanseringen av Miris Forte® öppnas denna möjlighet även för Miris övriga marknad. De första testperioderna kommer att starta hos kund i början av nästa år.

"Ett beräkningsverktyg har länge varit efterfrågat av marknaden och med lanseringen av Miris Forte erbjuder nu Miris en komplett lösning från analys till berikning. Det är väldigt kul att få presentera Miris Forte för vår kundgrupp och responsen här i Washington DC har varit mycket positiv" säger Camilla Sandberg, VD Miris. "Produkten är inte bara till stor hjälp för våra kunder då den underlättar deras arbete med Miris HMA, utan även av stor vikt för Miris då licensintäkterna kommer genererar återkommande intäkter. Vi ser fram emot att de första kunderna kommer igång med sina testperioder efter årsskiftet" avslutar Camilla.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
camilla.sandberg@mirissolutions.com

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB