Press release from Companies

Published: 2024-03-21 15:39:08

Miris Holding AB: Oklahoma Mothers’ Milk Bank investerar i Miris HMA®

Miris har idag glädjen att meddela att en order på ett Miris HMA® paket inkommit från Oklahoma Mothers’ Milk Bank. I och med affären kommer Miris HMA® inom kort vara installerad på 47% av HMBANA (Human Milk Banking of North America) mjölkbankerna i USA. Affären har ett initialt värde om ca 530 000 SEK med beräknat årliga intäkter om ca 80 000 kr.

HMBANA Mjölbankerna levererar donerad bröstmjölk till neonatalvårdsavdelningar i USA. Fler och fler av mjölkbankerna investerar nu i Miris HMA® för att förbättra sina processer och för att kunna tillhandahålla information om nutritionsinnehållet i den bröstmjölk de levererar. Genom att de tillhandahåller nutritionsresultat från analys med Miris HMA® till neonatalvårdsavdelningar är de ett viktigt verktyg i Miris marknadsföringsarbete. 

Oklahoma Mothers’ Milk Bank öppnades 2013 och var då den trettonde mjölkbanken att öppna i USA.  Mjölkbanken levererar donerad bröstmjölk till neonatalvårdsavdelningar i Oklahoma men även till intilliggande staterna Kansas, Missouri och Arkansas. Under 2022 levererade mjölkbanken över 4000 liter bröstmjölk till behövande barn i området.

Idag inkom Oklahoma Mothers’ Milk Bank med en order på ett Miris HMA® paket. Ordern kommer att levereras i mars och mjölkbanken kommer inom kort att vara i gång med analys. Installationen blir Miris tredje i Oklahoma där man tidigare har installationer på Oklahoma Children's Hospitals neonatalvårdsavdelning samt vid University of Oklahoma Health Sciences Center.

"Att ännu en mjölkbank i USA väljer att investera i Miris HMA visar på den genomslagskraft vi haft i denna marknad. Nära hälften av alla mjölkbanker i landet analyserar nu med Miris HMA och vi är på god väg att vara golden standard för mjölkbanker i landet" säger Marie Ekholm, Sälj och Marknadschef på Miris. "Oklahoma Mothers’ Milk Bank levererar bland annat donerad bröstmjölk till neonatalvårdsavdelningar i Kansas, vilket är en av de delstater där vi ännu inte har fått någon genombrottsorder. Detta är ytterligare ett skäl till att denna order är så betydande för Miris" avslutar Marie.

Affären har ett initialt värde om ca 530 000 SEK med beräknat årliga intäkter om ca 80 000 kr.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
camilla.sandberg@mirissolutions.com

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB