Press release from Companies

Published: 2016-02-19 08:00:31

WntResearch AB: WntResearch rekryterar ny CFO

WntResearch meddelar idag att Per-Ola Forsberg har utsetts till ny Chief Financial Officer (CFO) för bolaget.

Per-Ola Forsberg kommer den 1 mars 2016 att tillträda som CFO i WntResearch. Han kommer närmast från uppdrag hos Idogen AB. Per-Ola Forsberg har lång erfarenhet som CFO från flera andra life science- och forskningsföretag och har bland annat varit med om att introducera Probi och LIDDS på Nasdaqbörsen.

”Jag välkomnar Per-Ola som med sitt breda kunnande kommer att bidra till vår offensiva satsning på att utveckla WntResearch. Han har mycket värdefull kunskap från sitt arbete med noterade bolag och lång erfarenhet från CFO-positioner i läkemedels- och bioteknikbranschen”, säger Henrik Lawaetz, VD på WntResearch.

”WntResearch är ett mycket spännande bolag och jag är glad att få vara delaktig i att driva bolaget framåt”, säger Per-Ola Forsberg.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Lawaetz, CEO WntResearch,
Tel: +46 (0) 72 702 4694
E-post: hl@wntresearch.com

Om WntResearch
WntResearch har startat det kliniska utvecklingsarbetet med bolagets första läkemedelskandidat, Foxy-5, som i djurmodeller har visat sig radikalt hämma tumörspridning (metastasering). Företaget verkar för att utvecklingsarbetet skall resultera i kommersialisering och klinisk användning av bolagets nya läkemedel mot tumörspridning. WntResearch är baserat på forskning från professor Tommy Andersson och hans forskargrupp vid Lunds universitet. Deras forskning syftar till att utveckla innovationer baserade på proteinet Wnt-5a och dess roll vid cancer. WntResearch har förutom Foxy-5 i klinisk fas 1 ett utvecklingsprogram - Box-5. WntResearch AB är ett publikt bolag noterat på Aktietorget.

För mer information se: www.wntresearch.com

Läs mer hos Cision
Read more about WntResearch AB