Press release from Companies

Published: 2018-09-13 10:22:24

MenuCard AB: Danska cafékedjan Café Vivaldi ingår avtal med MenuCard

MenuCard AB (”MenuCard”) meddelar idag att bolaget har ingått ett samarbetsavtal med Vivaldi Gruppen A/S som driver den danska cafékedjan Café Vivaldi (”Café Vivaldi”), gällande att samtliga av kedjans caféer ska ingå i MenuCard-systemet. Café Vivaldi driver sammanlagt 17 caféer i städer över hela Danmark med fokus på vällagad mat och att skapa en trevlig atmosfär för sina gäster. För MenuCard innebär avtalet ytterligare förstärkning inom affärsområdet för caféer och bagerier. Inom ramarna för avtalet med Café Vivaldi kommer MenuCard, i enlighet med sin huvudsakliga affärsmodell, att erhålla en procentuell ersättning för varje transaktion som görs i systemet. Samarbetet inom avtalet beräknas inledas i början av oktober 2018 och är ett löpande avtal med en uppsägningstid om 3 månader för vardera avtalsparter.

Kim Lykke Sommer, VD för MenuCard, kommenterar

”Det är en stor glädje för mig att meddela att vi har ingått avtal med Café Vivaldi – ett avtal som vi har arbetat i över tre år med att få på plats. Detta är ett mycket viktigt avtal för oss eftersom Café Vivaldi är en populär kedja med caféer över hela Danmark och med en målgrupp som inkluderar samtliga åldersgrupper i befolkningen. Kedjan befinner sig dessutom i en expansionsfas med särskilt fokus på catering och Business-to-business, vilket passar mycket väl ihop med vår affärsmodell. Jag har höga förhoppningar på detta samarbete och min bedömning är att avtalet kan öka vår restaurangomsättning med cirka 20–25 procent när lanseringen är genomförd. Denna typ av samarbeten med restaurang- och cafékedjor har visat sig vara mycket framgångsrika för oss och vi anser därför att samarbetet med Café Vivaldi kan få en stor betydelse för MenuCards relevans och våra användares benägenhet att nyttja systemet.”

Thomas Munkholm, marknadschef på Café Vivaldi, kommenterar

”Vi är mycket glada för samarbetet med MenuCard. Avtalet har förhandlats under en lång tid och med MenuCards tillväxt, utveckling och välfungerande koncept är vi säkra på att det kommer ge oss fler gäster i B2B-segmentet, både på våra caféer och i cateringdelen av vår verksamhet. På caféerna kan vi snabbt servera maten på bordet, vilket passar perfekt för lunchmöten. På cateringdelen levererar vi maten till bland annat fester, bruncher, mottagningar och firmafester om upp till 500 personer.”

Om Café Vivaldi

Café Vivaldi grundades år 1999 med en vision om att skapa en plats där god mat och en trevlig atmosfär var främsta fokus. Kedjan har idag expanderat till att inkludera 17 caféer i städer över hela Danmark. Bolaget genomför för närvarande en satsning på affärsområdena Catering och Business-to-business. Läs mer om Café Vivaldi på bolagets hemsida http://cafevivaldi.dk/


För mer information om MenuCard, vänligen kontakta:

Kim Lykke Sommer, VD MenuCard AB

Telefon: +45 23 83 20 25

E-post: kim@menucard.dk

https://menucard.dk/

Denna information är sådan information som MenuCard AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 september 2018.


MenuCard (menucard.dk) grundades i Danmark och digitaliserar restaurangbesöket på ett internationellt skalbart sätt. MenuCard är en app-baserad tjänst som vänder sig till företag och deras anställda. Via appen kan medarbetaren hantera allt från att få inspiration och att boka bord till mobilbetalning med upp till 30 procents rabatt. Det rabatterade beloppet överförs till MenuCards konto och såväl restaurangen som kunden erhåller ett digitalt kvitto. MenuCard erhåller en transaktionsavgift om cirka 3–5 % och gör en avräkning med restaurangen en gång per vecka. MenuCard samarbetar med fler än 300 företag, som har över 500 000 anställda. MenuCard har sammanlagt avtal med fler än 600 kvalitetsrestauranger i Danmark. Av dessa är cirka 200 anslutna till den nya TAKEOUT-tjänsten, som innebär att alla användare kan få utkörd kvalitetsmat med rabatt. MenuCard är godkänd av danska Finanstilsynet, motsvarigheten till den svenska Finansinspektionen.

Läs mer hos Cision
Read more about MenuCard AB

Subscription