Press release from Companies

Published: 2018-09-20 14:54:30

ProstaLund AB: ProstaLunds dotterbolag tilldelas upphandlingskontrakt

ProstaLunds dotterbolag Nordisk Medicin & Teknik AB (NMT) har av Region Östergötland tilldelats ett av två upphandlingskontrakt avseende ”Hydrolonsyra eller liknande för instillation i urinblåsan”. Den totala avtalssumman uppskattas till cirka 150 KSEK årligen och fördelas på två upphandlade produkter, av vilka NMT har den ena.

NMT förvärvades av ProstaLund hösten 2014 och är ett medicintekniskt agenturbolag som bland annat marknadsför och säljer urologiprodukter i Norden och kompletterar därmed ProstaLunds produktportfölj. NMT:s största produkt är Gepan Instill för behandling av kronisk cystit i urinblåsan.

Region Östergötland är den första svenska regionen som upphandlat produkter för kronisk cystit såsom Gepan Instill. ”Bästa förhållande mellan pris och kvalitet.” baseras upphandlingen på enligt tilldelningsbeslutet där Gepan Instill föll ut med bästa jämförelsevärde. Utöver NMT har också Dolema AB tilldelats kontrakt. Avtalet sträcker sig till september 2020 med möjlighet till förlängning i ytterligare 1+1 år.

- Genom NMT har ProstaLund förstärkt sin närvaro på den nordiska marknaden. Att vi vinner den första svenska upphandlingen visar att Gepan Instill har stor tillväxtpotential i Sverige. Och i Östergötland har vi hittills inte haft någon försäljning av Gepan Instill, säger Hans Östlund, vd för ProstaLund.


För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Hans Östlund
VD
Tel. +46 46 12 09 08
hans.ostlund@prostalund.comProstaLund AB (publ) i korthet:
ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Spotlight och har cirka 1 500 aktieägare. Fokus för 2018 ligger på ökade försäljningsinsatser i Norden, samt introduktionen i Kina.

Läs mer hos Cision
Read more about ProstaLund AB