Press release from Companies

Published: 2019-03-12 12:05:08

MenuCard AB: MenuCard AB: MenuPay läggs till i den prisvinnande AeroGuest-tjänsten

Danska AeroGuest ApS är en snabbt växande plattform som erbjuder hotell ett sätt att interagera med sina gäster före, under och efter vistelsen. Genom ett avtal om att integrera MenuPay-plattformen i AeroGuest-appen får hotellets gäster kvalitetsinspiration och fördelar och MenuPay får fler transaktioner.

Eftersom hotellgäster ofta är nya i de städer de besöker, letar de efter insiktsfull inspiration och prisvärda erbjudanden på kvalitetsrestauranger så som de som erbjuds av MenuPay. Därför kommer alla AeroGuest-användare, från slutet av mars 2019, att erbjudas MenuPays hela ekosystem i AeroGuest-appen, inklusive MenuPays fler än 650 kvalitetsrestauranger, caféer, bagerier, barer etc. i Danmark, med såväl eat in-restauranger och restauranger som erbjuder take-away som tillgängliga alternativ.

I dagsläget laddar över 100 nya hotellgäster ner AeroGuest-appen dagligen och detta antal förväntas växa snabbt mot 1 000 nya användare varje dag i slutet av 2019. Det förväntas att MenuPay-tjänsten kommer att användas av fler än 10 % av AeroGuest-användarna. I början medför detta endast ett mindre antal MenuPay-transaktioner, men på ett års sikt och bortom är bruttopotentialen 30 000 nya MenuPay-transaktioner per månad, eller 3 000 med en konverteringsfrekvens på 10%. Detta bör jämföras med totalt cirka 5 000 transaktioner per månad i det aktuella MenuPay-systemet. Alla transaktioner som erhålls via AeroGuest-appen kommer att drivas av MenuPay-plattformen och MenuPay erhåller normal provision som en del av varje transaktion. Därför har licensieringspartnerskapet med AeroGuest potential att bli en viktig del av den löpande MenuPay-volymen i Köpenhamn och andra stora danska städer, samt bli en viktig tilläggstjänst i andra storstäder utanför Danmark med AeroGuest-hotell, när MenuPay-tjänsten görs tillgänglig där.

Grundare och VD för AeroGuest, Martin Sponholtz, är nöjd med att det utökade värdet för AeroGuest-appen följs av integrationen av MenuPays service och kommenterar: "Både våra AeroGuest-hotell och deras gäster har letat efter en digital plattformsservicepartner i restaurangsegmentet. Med MenuPay får vi precis det, såväl som en integrerad mobil betalningstjänst."

"I förra veckan tillkännagav vi vårt nya varumärke MenuPay och vår nya licensstrategi, där vi kommer att göra vår plattform tillgänglig för tredjepartsoperatörer för att utnyttja och påskynda värdeskapandet av vår plattform. AeroGuest är den första licensieringspartnern för MenuPay. Med samarbetet får vi ett stort antal attraktiva hotellgäster som söker kvalitetsrestauranger under sin vistelse och vi får även en partner som vi kan samarbeta med när vi växer internationellt", säger MenuPays VD Kim Lykke Sommer.


För mer information om MenuCard, vänligen kontakta:
Kim Lykke Sommer, VD MenuCard AB

Telefon: +45 23 83 20 25
E-mail: kls@menupay.com

https://MenuCard.dk/

Denna information är sådan information som MenuCard AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12. mars 2019.


Om AeroGuest ApS (www.aeroguest.com): AeroGuest grundades 2016 och speglar den tekniska utvecklingen som de senaste åren har setts inom flygbranschen, som gjort det möjligt för passagerare att boka flyg, boka sittplatser, checka in och köpa ytterligare tjänster direkt via flygbolagets app – genom att införa en liknande tjänst för hotellbranschen. AeroGuest växer redan snabbt och har mer än 3 000 rum, vilket förväntas växa till cirka 10 000 rum i slutet av 2019. Detta representeras framförallt av ett ökande antal hotell i Köpenhamn, inklusive hotellkedjorna Brøchner och Cabinn. För närvarande hämtar över 100 hotellgäster AeroGuest-appen varje dag före sin ankomst för att hantera sin bokning, val av rum etc. Detta antal beräknas öka till 1 000 i slutet av 2019 som en följd av att fler rum inkluderas i tjänsten och en fortsatt ökning av konversionsfrekvensen, dvs andelen gäster som laddar ner AeroGuest-appen. En demonstration av den nya integrationen av MenuPay i AeroGuest kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=o2xG5YgyRVc. AeroGuest har just tagit emot iF Design Award 2019 for Service Design.

Om MenuCard AB (menupay.com): MenuCard AB (menupay.com): MenuCard digitaliserar förhållandet mellan restauranger, företag och deras anställda. Med MenuPay®-tjänsten får användarna inspiration, bokar ett bord, betalar diskret med upp till 30 procents rabatt vilket även medför en transaktionsavgift om mellan 3–10% för MenuCard. Mer än 400 företag har hittills gått med och mer än 50.000 anställda har hittills registrerat sig för tjänsten. MenuPay® skapar ett win-win-förhållande där användare genererar mer än 65.000 transaktioner årligen på mer än 650 kvalitetsrestauranger, vilket i sin tur leder till miljontals kronor i besparingar för användarna och miljontals kronor i extra intäkter för restaurangerna. MenuCard är registrerat hos danska Finanstilsynet. MenuPay® är ett registrerat varumärke och menupay.com är domännamnet för MenuPay.

Läs mer hos Cision
Read more about MenuCard AB

Subscription