Press release from Companies

Published: 2019-03-28 09:00:00

MenuCard AB: MenuPay AB: Lansering av internationell verksamhet i Sverige

MenuPay meddelar idag att bolaget har etablerat ett kontor i Sverige och att bolaget dessutom har anställt sin första svenska nyckelperson, som kommer att leda lanseringen av MenuPay®-tjänsten på den svenska marknaden.

Med namnbytet till MenuPay AB är MenuPay nu redo att starta sin internationella verksamhet. MenuPay® är ett registrerat varumärke och tjänsten kommer att lanseras land för land med hänvisning till den nya globala domänen www.menupay.com.

Som första steg på sin internationella licensiering etablerar MenuPay nu, med början den 1 april 2019, sitt första svenska kontor på Stortorget i Malmö och har anställt sin första, nyckelperson, Jan Schjörring-Thyssen, som försäljnings- och affärsutvecklingschef i Sverige. Jan Schjörring-Thyssen bor i Malmö och har stor kompetens inom att etablera och expandera företag på den svenska marknaden med erfarenhet som grundare, partner och lanseringschef i flera företag.

MenuPay har haft en positiv dialog med ett antal svenska kvalitetsrestauranger och restaurangkedjor, vilket bekräftar intresset för att vara en del av MenuPay®-tjänsten i Sverige. MenuPay har också upplevt kontinuerliga påtryckningar för att expandera sin tjänst till Sverige och andra större länder och storstäder från ett betydande antal av sina flera än 450 partnerföretag i Danmark som har stora verksamheter utanför Danmark, inklusive i Sverige.

”Jag är stolt över att välkomna Jan till vårt team och är mycket nöjd med att vi nu kan börja leverera gentemot våra partners internationella förväntningar. Tidpunkten är resultatet av en större plan som vi har arbetat med under en längre tid, som även inkluderar vårt namnbyte, förberedelser på vår plattform för internationell användning, etablering av affärsmodell för internationella marknader och sist men inte minst säkerställande om att vi har etablerat vår framgångsformel på vår hemmamarknad i Danmark innan vi börjat kopiera den internationellt. Vi förväntar oss att inkludera den första svenska restaurangen och samarbetsbolaget under april 2019 och förväntar oss att vi kan skala upp den svenska verksamheten och meddela ytterligare internationella initiativ under andra halvåret 2019”, säger VD Kim Lykke Sommer.


För mer information om MenuPay, vänligen kontakta:
Kim Lykke Sommer, VD MenuPay AB

Telefon: +45 23 83 20 25
E-mail: kls@menupay.com

https://Menupay.com/

Denna information är sådan information som MenuCard AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28. mars 2019.


Om MenuPay AB (menupay.com): MenuPay digitaliserar förhållandet mellan restauranger, företag och deras anställda. Med MenuPay®-tjänsten får användarna inspiration, bokar ett bord, betalar diskret med upp till 30 procents rabatt vilket även medför en transaktionsavgift om mellan 3–10% för MenuPay. Mer än 400 företag har hittills gått med och mer än 50.000 anställda har hittills registrerat sig för tjänsten. MenuPay® skapar ett win-win-förhållande där användare genererar mer än 65.000 transaktioner årligen på mer än 650 kvalitetsrestauranger, vilket i sin tur leder till miljontals kronor i besparingar för användarna och miljontals kronor i extra intäkter för restaurangerna. MenuPay är registrerat hos danska Finanstilsynet. MenuPay® är ett registrerat varumärke och menupay.com är domännamnet för MenuPay.

Läs mer hos Cision
Read more about MenuCard AB