Press release from Companies

Published: 2020-04-21 09:04:44

MENUPAY AB: MENUPAY får godkännande av lönekompensation vid permittering

MENUPAY AB ("MENUPAY") har fått danska "Erhvervsstyrelsens" godkännande av en ansökan om lönekompensation. Som tidigare offentliggjorts söks ytterligare finansiering och investerare för att säkra verksamheten såväl som framtida expansion.

Restauranger och kaféer fortsätter att vara stängda i Danmark och förbudet mot servering kommer att gälla fram till tidigast 10 maj 2020. Som meddelades i ett pressmeddelande den 18 mars 2020 har MENUPAY permitterat mer än 60 % av sina anställda för att sänka kostnaderna och ansökt om statlig lönekompensation. Ersättningen beviljas nu och uppgår till 309 875,96 DKK. Lönekompensationen väntas betalas ut denna vecka, meddelar danska "Erhvervsstyrelsen". MENUPAY kommer att fortsätta använda de relevanta stödpaket som tillhandahålls.

MENUPAY fortsätter att arbeta med de partners som är öppna i Danmark. Dessa är takeaway, bagerier och choklad- och vinbutiker. I Sverige fortsätter MENUPAY att fungera som före COVID-19.

Lucas & Partners för fortfarande en dialog på företagets vägnar med potentiella nya investerare trots att COVID-19-krisen komplicerar arbetet. Utöver detta arbetar MENUPAYs styrelse för att säkerställa ytterligare lånekapital för att stödja verksamheten i företaget.

För mer information om MENUPAY, vänligen kontakta:

Kim Lykke Sommer, VD MENUPAY AB

Telefon: +45 23 83 20 25

E-post: kls@MENUPAY.com

https://MENUPAY.com/

Om MENUPAY AB (menupay.com): MENUPAY är ett internationellt teknologibolag, baserat i Danmark och noterat i Sverige på Spotlight Stock Market, som digitaliserar förhållandet mellan restauranger, företag och deras anställda. Med MENUPAY®-tjänsten får användarna inspiration, bokar ett bord, betalar diskret med upp till 30 procents rabatt vilket även medför en transaktionsavgift om mellan 3-10% för MENUPAY. Mer än 550 företag har hittills gått med och mer än 80 000 anställda har hittills registrerat sig för tjänsten. MENUPAY® skapar ett win-win-förhållande där användare genererar mer än 90 000 transaktioner årligen på mer än 650 kvalitetsrestauranger, vilket i sin tur leder till miljontals kronor i besparingar för användarna och miljontals kronor i extra intäkter för restaurangerna. MENUPAY är registrerat hos danska Finanstilsynet. MENUPAY® är ett registrerat varumärke och menupay.com är domännamnet för MENUPAY.

Läs mer hos Cision
Read more about MENUPAY AB

Subscription