Press release from Companies

Published: 2021-11-12 15:40:00

Miris Holding AB: Ytterligare två Miris HMA™ sålda till Filippinerna

350 000 barn föds för tidigt i Filippinerna varje år. Landet är det åttonde i världen när det gäller högst antal förtidigt födda. Ytterligare två av landets 32 mjölkbanker implementerar nu Miris HMA™ för att säkra kvaliteten på mjölken de levererar till sjukhus.

Sedan 2017 har Miris arbetat med distributören Mediwide i Malaysia och Filippinerna och har sett ett växande intresse från dessa regioner. I november har ytterligare två mjölkbanker i Filippinerna anslutit sig till Miris familjen. Eastern Visayas Regional Medical Center (EVRMC) Human Milk Bank och Dr. Jose Fabella Memorial Hospital (DJFMH) Human Milk Bank. Mer än 20% av mjölkbankerna i Filipinerna analyserar nu med Miris HMA. Affären har ett totalt värde på drygt 450 000 SEK för Miris.

"Vi tror på att förbättra vården med högkvalitativa produkter som Miris HMA. Innovativa produkter hjälper oss att ta sjukvårdsdiagnostik till nästa nivå" säger Alexander Yap, försäljningsdirektör Medical Device Division på Mediwide. "Vi är hedrade över att vara en del av uppgraderingsprojektet för mjölkbanken på Dr. Jose Fabella Memorial Hospital, det nationella referenscentret för mjölkbanker. Att ha tillgång till näringsinnehållet i bröstmjölk förbättrar tillväxten hos sjuka och för tidigt födda barn. Vi är övertygade om att detta kommer att höja ribban för resten av mjölkbankerna i Filippinerna" fortsätter Alexander.

DJFMH var en av pionjärmjölkbankerna i landet och är idag den största mjölkbanken i Filippinerna. Den är utsedd till utbildningsinstitution för mjölkbankning och bröstmjölksförvaring av det filippinska hälsodepartementet. Den UNICEF-stödda mjölkbanken vid EVRMC är ett nav för räddnings- och hjälpinsatser i en tyfonutsatt region och tillhandahåller bröstmjölk till prematura barn i sex provinser.

"Vi är så glada att se Miris fotavtryck öka i ett av länderna med flest prematura födslar i världen" säger Camilla Sandberg, VD Miris "Det är av stor betydelse att vi nu har en installation på DJFMH mjölkbank, referensmjölkbanken i Filippinerna. Vi tror att detta kommer att sätta standarden för de andra mjölkbankerna i landet" fortsätter Camilla.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
camilla.sandberg@mirissolutions.com

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB

Subscription