Press release from Companies

Published: 2023-10-06 13:54:23

Miris Holding AB: Miris HMA[TM] installerad på University of Oklahoma Health Sciences

University of Oklahoma Health Sciences Center i Oklahoma City, Oklahoma, USA investerade i augusti i ett Miris HMATM paket. Den 5 oktober hölls installation och träning på Oklahoma Childrens Hospital där instrumentet kommer ingå i ett NIH (National Institutes of Health) finansierat forskningsprojekt om bröstmjölkssammansättningens påverkan på barns framtida hälsa. Detta är det andra instrumentet placerat på Oklahoma Childrens Hospitals och ordern har ett initialt värde på cirka 560 000 kr med beräknade årliga återkommande intäkter på cirka 20 000 kr.

University of Oklahoma Health Sciences Center i Oklahoma City, Oklahoma, USA, är den hälsovetenskapliga delen av University of Oklahoma. De nitton byggnaderna som utgör Oklahoma University Health Science Center (OUHSC) upptar ett område om femton kvarter i Oklahoma City, Del av OUHSC är OU Medicine som inkluderar sjukhuskomplexen OU Medical Center, Oklahoma Children's Hospital, OU Physicians och OU Children's Physicians kliniker, Harold Hamm Diabetes Center och Peggy and Charles Stephenson Oklahoma Cancer Center.

Miris har sedan 2020 utrustning installerad på Oklahoma Children's Hospitals neonatalvårdsavdelning som tillhandahåller den högsta nivån av neonatalvård i Oklahoma. Avdelningen för Pediatrik vid University of Oklahoma Health Science center väljer nu att investera i ytterligare en Miris HMATM och ordern inkom i augusti. Utrustningen ska ingå i en forskningsstudie finansierad av NIH (National Institutes of Health) med titeln "Maternal Obesity, Breast Milk Composition, and Infant Growth" som är ett samarbete med University of Minnesota, som 2021 investerade i Miris HMATM. Syfet med forskningsprojektet är att förstå hur bröstmjölkssammanstättningen påverkar barns tidiga kroppssammansättning och framtida hälsa. Den 5 oktober hölls träning på Oklahoma Childrens Hospital och forskargruppen har nu 6 st operatörer certifierade för bröstmjölksanalys med Miris HMATM.

"Forskning på hur bröstmjölkssammansättningen påverkar barns framtida hälsa är naturligtvis ytterst viktig för Miris" säger Marie Ekholm, säljchef Miris. "Detta är dessutom vårt andra instrument placerat på Oklahoma Childrens Hospital och även det andra instrumentet i detta specifika forskningsprojekt och visar på att det finns möjlighet för multipla instrument inom en entitet" avslutar Marie.

Ordern var en del av de tidigare rapporterade ordnarna i augusti i nyhetsbrev från 2023-09-28. Ordern har ett initialt värde på cirka 560 000 kr med beräknade årliga återkommande intäkter om cirka 20 000 kr.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
camilla.sandberg@mirissolutions.com

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB

News from Spotlight Group