Press release from Companies

Published: 2024-02-09 15:42:57

EatGood Sweden AB: Eatgood får uppföljande order på Lightfry-utrustning värd ca 0,63 MSEK

Eatgood har erhållit en uppföljande order värd ca 630 000 kronor avseende Lightfry-enheter och kringutrustning till bolagets brittiska distributör Cuisinequip. Ordern beräknas levereras i början av mars.
”I allt större utsträckning inser nu restaurangbranschen Airfry-teknologins många och stora fördelar och den här ordern är bara ännu ett bevis på det”, säger Henrik Önnermark, vd för Eatgood Sweden AB. 

Cuisinequip är sedan 2021 Eatgood Sweden AB:s distributör på marknaden i Storbritannien och har tidigare lagt flera order på Eatgoods egenutvecklade produkter, Lightfry Cooking System, baserade på airfry-teknologin. Så sent som i november förra året lade Cuisinequip en order på Lightfry-enheter till ett värde av ca 700 000 kronor men har dessförinnan gjort ytterligare beställningar.

Lightfry Cooking System erbjuder ett flertal stora fördelar jämfört med traditionell oljefritering. Eftersom friteringen sker utan olja blir slutprodukterna mer hälsosamma samtidigt som tillagningen kräver mindre energi och innebär högre säkerhet för den användande personalen. Avsaknaden av olja och den lägre energiförbrukningen gör också teknologin mer miljömässigt hållbar. Lightfry Cooking System klarar dessutom att såväl ångkoka, grilla, rosta samt torka produkter och råvaror. Ökande priser för energi och frityrolja har ytterligare ökat produktens attraktivitet inom restaurangbranschen.

”Våra egenutvecklade produkter ligger precis rätt i tiden. Inom konsumentledet har airfry sedan länge etablerat sig men restaurangbranschen börjar först nu inse de stora fördelarna och det leder till ett tydligt ökat intresse från kunder inom flera segment,” säger Henrik Önnermark.


Denna information är sådan information som EatGood Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 februari 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Önnermark, VD EatGood Sweden AB     
Telefon: 0736-87 21 26                                        
E-post:
henrik@eatgood.se                                  

Kort om EatGood
EatGood Sweden AB har utvecklat Lightfry-ugnen för att tillaga mat så som pommes frites utan frityrolja, vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som arbetar i restaurangköken men framförallt ger betydligt nyttigare mat för konsumenterna. Utöver att replikera fritering med olja så kan Lightfry ångkoka, grilla, rosta och torka råvaror som skapar oändliga möjligheter. EatGood står inför en kommande expansion av verksamheten med möjlighet till försäljning på en internationell marknad,inkluderandes marina installationer, till ett antal större kunder inom snabbmatsbranschen och restaurangbranschen samt andra matställen så som skolor, sjukhus, och personalmatsalar.

Läs mer hos Cision
Read more about EatGood Sweden AB