News | Spotlight

Published: 5/13/2019 7:37:43 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Double Bond Pharmaceutical International AB: Double Bond Pharmas studiestart för SI-053 blir fjärde kvartalet 2020

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma, DBP, meddelar nu att man har fått sina råd från ESM rörande utvecklingen av flaggskeppsprodukten SI-053. Beslutet innebär att företaget måste göra ytterligare lite prekliniska försök.

ESM har inkommit med två råd inför en fas I-studie. För det första skall DBP ta fram en ny startdos vidare skall bolaget presentera mer information om hur strålbehandling av patienten skulle kunna påverka behandling med SI-053.

I en intervju tidigare i år uppgav vd Igor Lokot att just utvecklingen av SI-053 var högsta prioritet. DBP uppgav också att preparatet avslutade sin prekliniska fas under oktober förra året.

Råden från ESM gör att företaget måste komplettera. Ny start för studien blir det fjärde kvartalet nästa år.

"DBP avser därför göra kompletterande prekliniska försök för att påvisa säkerheten av SI-053 i kombination med nuvarande standardbehandling. Dessa råd medför en uppdaterad plan för start av kliniska prövningar, med ny start beräknad till Q4 2020", skriver bolaget.

DBP menar att det är nödvändigt att uppdatera tidsramen. Detta för att minimera risker av fördröjningar under senare faser.

"Dessa råd från EMA är guld värda för oss och de kompletteringar som ska genomföras kommer att göra vår produkt ännu bättre. Det är så mycket mer fördelaktigt att vi stärker vårt case redan nu när tid finns. Vi kör så det ryker och är väldigt uppmuntrade att fortsätta vår resa på en ny högre nivå", säger vd Igor Lokot i en kommentar.

Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB