Published: 1/28/2021 7:10:34 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Double Bond Pharmaceutical International AB: Double Bond Pharma håller seminarium i Minsk

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma kommer tillsammans med UNITEHPROM BSU och N. N. Alexandrov National Cancer Centre of Belarus att organisera och hålla ett vetenskapligt och praktiskt seminarium, "Prekliniska studier av läkemedlet Temodex och SI-053 enligt standarderna för den europeiska tillsynsmyndigheten EMA".

Seminarium kommer att äga rum den 29 januari.

"Med en stor entusiasm kommer vi att presentera DBP:s prekliniska resultat av SI-053. Resultaten består bland annat av farmakokinetiska studier på råttor och effektivitetsstudier på möss. Presentationer kommer att ges till specialister som jobbar med Temodex", säger Double Bond Pharmas vd Igor Lokot i en kommentar.
"Vi kommer att samla all nationell expertis gällande Temodex för att genomföra kliniska studier av SI-053 inom EU, så effektiv som möjligt", fortsätter han.

Temodex är registrerat i Vitryssland sedan 2014. Double Bond Pharma köpte rättigheterna 2015 och siktar på att lansera globalt efter att ha genomgått de tester och prövningar som behövs för att få det godkänt. Double Bond Pharma kallar preparatet SI-053.

Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB