Published: 12/22/2021 10:20:09 AM

Peptonic Medical: Breddar produktportföljen med israeliskt förvärv - Analysguiden

Peptonic Medical redovisade en omsättning om 28,9 miljoner kronor för årets nio första månader. Vi justerar riktkursen till följd av den aviserade företrädesemission.

Lönsamhet väntas för VagiVital i Sverige 2022
Peptonic Medicals omsättning under årets första nio månader ökade till 28,9 mkr (13,7). Bolaget rapporterade en bruttomarginal på 55% (63%) och ett rörelseresultat hittills under 2021 på -28,8 mkr (-20,3). Försäljningen av VagiVital®, bolagets receptfria, CE-märkta och hormonfria egenvårdsprodukt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet, växte under Q3 med 53% till 1,2 mkr (0,8), och den digitala försäljningen av VagiVital växte med 145%. Lanseringen i USA har tillfälligt skjutits upp till Q1 2022 då finska Orion fått problem med den utrustning som används vid tillverkningen. Bolaget räknar nu med att VagiVitals hemmamarknad Sverige visar ett positivt resultat 2022, utöver Lunettes hemmamarknad Finland som redan är lönsam. Peptonic är i en expansionsfas och väntas vara lönsamma från 2025.

Förvärvet av Common Sense breddar portföljen
Nyligen förvärvade israeliska Common Sense har två intressanta produkter i den växande kategorin självdiagnos: VS-Sense för att detektera bakteriell vaginos och AL-Sense för att upptäcka fostervattenläckage under sista delen av en graviditet. Bland kunderna finns Bayer, Exeltis, Primalabs, Wal-Mart, Walgreens och CVS.

Garanterad företrädesemission tillför resurser
Peptonic meddelade i november att man avser genomföra en företrädesemission av aktier och teckningsoptioner som tillför bolaget ca 42 mkr före emissionskostnader, och till 80% är garanterad av bolagets huvudägare Vidarstiftelsen. Pengarna från emissionen ska huvudsakligen användas till förvärvet av Common Sense, fortsatt kommersiell lansering och internationell expansion av produktserierna VagiVital och Lunette, samt till utveckling av nya produkter inklusive kliniska studier.

Riktkurs justerad till följd av emissionen
Ett något högre kostnadsläge i bolaget gör att vi sänker vårt estimat för rörelseresultatet 2021 till -37 mkr (tidigare -20). Vi förväntar oss en snabb tillväxt i försäljningen av VagiVital framöver både på nya och befintliga marknader. Vår nya riktkurs, justerad för ett ökat antal aktier efter den annonserade företrädesemissionen är 1,30 kr (tidigare 2,10).


Link to the analysis

Read more about PEPTONIC Medical AB