Published: 12/22/2021 2:10:51 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Eurocine Vaccines AB: Eurocine Vaccines studiestart minskar risken i planeringen - vd

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines meddelade under morgonen att man skjuter upp sin planerade studiestart rörande ett vaccin mot klamydia till det första halvåret 2023. Tidigare plan var nästa höst. Eurocine Vaccines stiger 5,7 procent under onsdagens handel på Spotlight Stock Market.

Företaget kommer att genomföra en vetenskaplig rådgivning hos Läkemedelsverket, vilket man menar kommer att maximera sannolikheten för ett snabbt godkännande för ansökan. Det är också skälet till att starten blir försenad. Rådgivningen sker inte för att man är osäker på att få igenom ett godkännande, uppger vd Hars Arwidsson för Finwire.

"Nejdå, vi arbetar vidare med utvecklingen och de aktiviteter vi planerat. Det är en generell slutsats om att en vetenskaplig rådgivning med Läkemedelsverket innan inlämning av ansökan om kliniska prövning ger en mindre sannolikhet för oförutsedda frågor från dem. En generell reducering av risken i vår planering med andra ord. Det gillar både jag och styrelsen när vi planerar", uppger han.

Han bedömer inte att beslutet påverkar företagets finansieringsbehov.

Eurocine Vaccines-chefen upprepar också att företaget arbetar vidare med att identifiera, utvärdera och förhandla om ytterligare vaccinkandidater till portföljen kontinuerligt.

Read more about Eurocine Vaccines AB