Published: 7/13/2022 11:59:50 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Smoltek Nanotech: Smoltek får order värd 40 000 euro

Nanoteknikbolaget Smoltek har fått en beställning för att utföra en konceptstudie för medicintekniska enheter. Ordern från ett globalt medicinteknikföretag är värd 40 000 euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med konceptstudien är att bekräfta att Smolteks elektriskt ledande, vertikala kolnanofibrer kan utgöra funktionen som en sammankoppling mellan en integrerad krets och ett sensormaterial som inte är kompatibelt med metaller.

"Det här är en fantastisk affärsmöjlighet för oss, i ett unikt sammanhang där vi egentligen inte ser några alternativa lösningar. Den medicintekniska industrin är mycket intressant som ett potentiellt affärsområde för Smolteks framtida expansion, i tillägg till våra två prioriterade affärsområden - halvledarindustrin, där vi utvecklar ultratunna kondensatorer för applikationsprocessorer samt vätgasindustrin, där vi utvecklar högpresterande cellmaterial till elektrolysörer", säger vd Håkan Persson.

Smoltek har samarbetat med medicinteknikföretaget en tid och ett antal tester har redan utförts. Den aktuella konceptstudien kommer innehålla ett mer komplett test av konceptet.

Read more about Smoltek Nanotech