Published: 6/2/2023 1:10:04 PM

Genetic Analysis: Diagnostik på tillväxt - Mangold

Genetic Analysis, ett medicintekniskt diagnostikbolag inriktat mot mikrobiom, ökade sina totala intäkter till 6,4 miljoner norska kronor* under det första kvartalet. En ökning med 32 procent jämfört med samma period ifjol. Försäljningen, som innefattar reagens kit och dess GA-plattform, ökade med 64 procent till 4,1 miljoner kronor. Andelen forskningsbidrag uppgick till 2,3 miljoner kronor. Kvartalet ses som starkt även om det inte levde upp till Magnolds prognos.

Den positiva trenden för mikrobiom-marknaden fortsätter. Ytterligare ett mikrobiom-läkemedel har godkänts av FDA vilket talar för att efterfrågan på diagnostiska test kommer att öka. Mangold bedömer att Genetic Analysis är rätt positionerat i marknaden för att fånga upp en ökad efterfrågan från labb och läkemedelsbolag. Bolagets försäljning ökar i takt med att fler labb ansluts. För 2023 förväntar sig Mangold att bolagets intäkter ökar med 86 procent till 21 miljoner norska kronor. Bolaget förväntas bli EBIT-positivt i slutet av 2024. För att upprätthålla hög takt i försäljning och produktutveckling bedömer Mangold att bolaget kan behöva ett kapitaltillskott.

Mangold har valt att finjustera prognoserna vilket ger ett motiverat värde på bolaget som uppgår till 4,47 kronor per aktie. Riktkurs sätts till 4,00 kronor per aktie, en uppsida på över 130 procent. Uppsidan i aktien är betydande och för att den ska materialiseras krävs fortsatt hög tillväxt och att bolaget visar tecken på att lönsamhet kan nås.


Link to the analysis

Read more about Genetic Analysis AS