Published: 9/7/2023 2:51:13 PM

AcuCort: Påbörjar kommersialisering - Analyst Group

AcuCort AB (”AcuCort” eller ”Bolaget”) har nyligen ingått ett kommersialiseringsavtal med det svenska specialist-läkemedelsföretaget Unimedic Pharma, vilka avser att ta Bolagets produkt till marknaden i de fyra stora nordiska länderna.

Genom att stå för försäljnings- samt marknadsföringsinsatser i Norden väntas Unimedic Pharma agera som en essentiell kommersiell partner som potentiellt kan realisera det underliggande värdet i Zeqmelit. AcuCort väntas ha möjlighet att kapitalisera på avtalet med Unimedic Pharma till följd av erhållna marknadsgodkännanden för Zeqmelit, vilka Bolaget har erhållit i de fyra stora nordiska länderna, varför Analyst Group ser en fortsatt god uppsida i aktien. Utifrån nuvarande estimat samt tillämpade värderingsantaganden i denna analysuppdatering höjer vi vårt motiverade riskjusterade Market Cap (nuvärde) till 147 MSEK (138).

Med hänsyn till den kapitalstruktur som kommer att gälla efter att den pågående företrädesemissionen avklarats, där vi antar full teckning, översätts detta till ett motiverat värde per aktie om 1,4 kr. Detta är i termer av värde per aktie lägre än i vår analys från i maj, vilket dock enbart är en teknisk justering till följd av ett ökat antal aktier efter företrädesemissionen, då vi som nämnt höjer vårt motiverade nuvärde i absoluta tal för AcuCort.


Link to the analysis

Read more about AcuCort AB