Published: 12/20/2022 12:15:19 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Eurocine Vaccines AB: POSITIVA RESULTAT I PREKLINIK MED HSV-2-KANDIDAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eurocine Vaccines presenterar positiva resultat i sin prekliniska studie för sin mRNA-baserade HSV-2-kandidat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget genomför prekliniska studier för att utvärdera två teknikplattformar, mRNA- och protein, för sin terapeutiska vaccinkandidat mot Herpes simplex virus typ 2, HSV-2.

De första resultaten visar att immunsvaret hos möss som vaccinerats med mRNA-kandidaten inte bara är likvärdigt det som framkallas av motsvarande proteinvaccin, utan även framkallar ett "överlägset" T-cellsvar", enligt Eurocine Vaccines.

"T-cellssvaren som vi rapporterar här är i linje med dem som kan påvisas efter tillfrisknande från en infektion, och är fokuserade på en del av HSV-2-viruset som är viktig för att uppnå immunologisk kontroll av viruset", säger Karl Ljungberg, chef för preklinisk utveckling på Eurocine Vaccines, enligt pressmeddelandet.

I nästa steg av utvärderingsprocessen kommer marsvin med en etablerad HSV-2-infektion att vaccineras. Studien är planerad att starta under våren 2023 och kommer att vara vägledande för det slutliga beslutet om vilken teknologi som ska användas för portföljkandidaten mot HSV-2, uppger bolaget.          
        

Read more about Eurocine Vaccines AB