Press release from Companies

Published: 2021-07-26 13:32:45

C Security Systems AB: Nya funktioner och högre prestanda - CSEC uppgraderar Spåra

IoT- bolaget CSEC har gjort en stor uppgradering av Spåra – trackern som övervakar och hittar viktiga tillhörigheter. I kombination med sänkt strömförbrukning innebär uppgraderingen avsevärda förbättringar för användaren. Förutom längre batteritid har Spåra fått betydligt kortare responstid med möjlighet till tätare positionsuppdateringar och att snabbare påbörja live tracking. 

- Kombinationen av låg strömförbrukning och kort responstid är den heliga graalen för många IoT-bolag, som liksom vi arbetar med uppkopplade rörliga enheter. Därför är detta ett stort steg framåt för oss och inte minst för våra kunder. Det skulle kunna jämföras med en elbil som ökar sin räckvidd från 40 mil till 120 mil på en laddning, säger tillförordnade teknikchefen Carl Aspenberg.

CSEC har under de senaste månaderna trimmat mjukvaran i trackern och på så sätt lyckats mer än halvera strömförbrukningen vid normal användning. Parallellt har bolaget implementerat strömsparfunktioner som är unika för den cellulära kommunikationstekniken LTE-M som Spåra använder. Tillsammans har det skapat förutsättningar att minska responstiden – med tätare positionsuppdateringar, snabbare larm och möjlighet att snabbare kunna begära en manuell positionsuppdatering eller påbörja live tracking - samtidigt som batteritiden förblir extremt lång. Batteritiden är typiskt ett år vid vanlig användning.

De nya funktionerna infördes tillsammans med en uppgraderad mobilapp i mitten av juli med gott resultat. Bolaget har även gjort motsvarande uppgraderingar för C-pod mini som är ett skräddarsytt larm- och övervakningssystem för båtar.

För mer information kontakta vd Jacob Lundberg på telefon
070-323 6002 eller e-post: ir@csec.group

Kort om C Security Systems AB (publ.)

IoT-bolaget C Security Systems, baserat i Stockholm, utvecklar, marknadsför och säljer högteknologiska skydds- och övervakningssystem på den globala marknaden under varumärkena Spåra och C-pod. Vår affärsidé är att skapa trygghet och förenkla för människor och företag genom att erbjuda smarta sensorsystem för att skydda människor, djur och rörliga tillgångar.

Läs mer hos Cision
Read more about C Security Systems AB

Subscription