Press release from Companies

Published: 2021-08-27 06:00:00

Double Bond Pharmaceutical International AB: DBP International AB: Halvårsrapport 2021

VD har ordet

Det andra kvartalet har varit ett av de viktigaste samt en spännande och framgångsrik period i Bolagets historia: vi utförde de sista och mest kritiska förberedelserna till kommande kliniska studier för SI-053. Detta ledde till att vi till slut skickade en CTA-ansökan med alla viktiga och finala dokument.

Som en VD är jag mycket glad att utveckla Bolaget på ett transparent sätt. Förra året offentliggjorde vi en processkarta med 10 kritiska milstolpar som skulle leda till kliniska prövningar av SI-053 som ett sista steg. I andra kvartalet, enligt plan, avklarade vi den sista milstolpen. Vi var färdiga med produktionen, analytiska utvecklingen, valde de mest erfarna kliniska experterna och i samarbete med de finjusterade kliniska protokollet. Nästa steg – få godkännande av myndigheterna och påbörja klinisk utveckling vilket planeras inom närmaste månaderna.  Redan nu ser vi ett extremt högt terapeutiskt värde av SI-053: om vi upprepar resultaten för Temodex (9 månaders extra överlevnad) med SI-053 genom dess kliniska effekt så kommer SI-053 garanterat ingå i standardbehandling av primära hjärntumörer.  Inte nog med det: tillsammans med våra prövare vi är mycket entusiastiska att kunna väsentligt förbättra den terapeutiska effektiviteten av SI-053 genom att bestämma den mest optimala dosen av aktiva substansen temozolomid, som appliceras i rätt tid på rätt plats strax efter kirurgi. Under tiden fortsätter vi samarbeta med läkare som kan använda Temodex –en ny köporder för leverans till Columbia har skett. Vi fortsätter jobba med registreringsprocessen av Temodex i Kina och har dialog med potentiella partners för andra marknader var Temodex kan användas för att skapa ”produkt medvetenhet” vilket kommer förenkla marknad penetration när SI-053 är färdig. Det är mycket viktigt att vi har beviljade patent för SI-053 på de viktigaste marknaderna och förväntar oss att få patent beviljad i resterande delar av världen.

Jag är mycket entusiastisk över vår affärsmodell som baseras på s.k. ”omvänd innovation” som är den viktigaste faktor för vår konkurrenskraft. I samband med att SI-053 kliver in till klinisk fas av utvecklingen blir det mer och mer viktigt att utveckla en balanserad pipe-line och rikta mer fokus på våra andra projekt, sådana som Inofer och BeloGal®-produkter.

Som vanligt svarar jag på samtliga frågor från våra investerare inom 24 timmar.

Nu tittar vi framåt!

Tack för förtroendet!

Igor Lokot,verkställande direktör på Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)

Resultat och finansiell ställning

finansiell översikt aNDRA KVARTALET 2021-04-01 – 2021-06-30

Totala intäkter uppgick till 0,2 (0,3) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -6,0 (-2,8) MSEK

Periodens resultat uppgick till -6,0 (-2,8) MSEK  

Resultat per aktie uppgick till -0,11 (-0,08)

finansiell översikt fÖRSTA HALVÅRET 2021-01-01 – 2021-06-30

Totala intäkter uppgick till 0,4 (1,4) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -11,1 (-7,1) MSEK

Periodens resultat uppgick till -11,1 (-7,0) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,21 (-0,20)

kommande rapporter

Kvartalsrapport 3 2021              2021-11-12
Bokslutskommuniké 2021          2021-02-25


 

Om Double Bond Pharmaceutical AB (DBP): DBP är ett svenskt läkemedelsföretag som grundades 2014 med syfte att utveckla och kommersialisera innovativa produkter och metoder för behandling av cancer, infektioner, autoimmuna sjukdomar och andra sjukdomar. Företaget är specialiserad på hjärncancer, levercancer och lunginflammation. Deras huvudprodukt är SI-053 (Temodex), en lokalt verkande form av temozolomid (TMZ) som ska användas i kombination med nuvarande SoC för behandling av glioblastom.

______________________________________________________________

Fullständigt bolagsnamn:        Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)
Organisationsnummer:            556991-6082
Aktiens kortnamn:                    DBP B
Aktiens ISIN-kod:                     SE0007185525 
För mer information, kontakta:
Igor Lokot, VD

Hemsida: http://www.doublebp.com/

Maila till: info@doublebp.com

Följ oss på LinkedIn och Twitter!

____________________________________________________________________

Läs mer hos Cision
Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB