Press release from Companies

Published: 2021-11-30 07:30:00

Double Bond Pharmaceutical International AB: DBP International AB utökar avtalet om samarbetsbolag med Shijiazhuang Yuanta Biotechnology till Hong Kong och Macao

 

Double Bond Pharmaceutical International AB (publ) ("DBP") har i dag utökat avtalet med Shijiazhuang Yuanta Biotechnology Co., Ltd ("SYB") om upprättande av samarbetsbolag i Kina för kommersialisering av Temodex på den kinesiska marknaden till att även gälla Hong Kong och Macao.

Det ursprungliga överenskommelsen från 21 maj 2020 gällde enbart det kinesiska fastlandet. Enligt avtalsvillkoren ger DBP samarbetsbolaget exklusiva rättigheter till produkten i utbyte mot 25 % av aktierna i samarbetsbolaget samt 500 000 Euro i delmålsbetalningar kopplade till ett formellt marknadsgodkännande av Temodex i Kina.

Mer om SYB och avtalet mellan DBP och SYB: https://mb.cision.com/Main/12720/3117541/1251741.pdf  

Mer om Temodex/SI-053: Temodex, som är ett lokalverkande Temozolomidpreparat utvecklat av RI PCP i Minsk, Belarus, är godkänt för marknadsföring som ett förstahandspreparat för behandling av glioblastom i Belarus sedan 2014. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och genomgår i detta nu under arbetsnamnet SI-053 omfattande tester och prövningar inför registreringen såväl inom EU som globalt. I november i år startade DBP upp ett så kallat Named Patient Treatment Access Program för Temodex i syfte att tillhandahålla en ny banbrytande behandlingsform åt glioblastompatienter runt om i världen redan innan produkten är registrerad globalt. För mer information om hur denna behandlingsform fungerar och hur behandlare kan få tillgång till produkten, vänligen besök www.GlioblastomaEarlyAccessProgram.com.

Videopresentation: https://youtu.be/iweOQPq316o.

  

_________________________________________________

Företagsnamn: Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)

 

Organisationsnummer: 556991-6082

 

Kort aktienamn: DBP B

 

ISIN-kod: SE0007185525

 

För mer info, kontakta:

Igor Lokot, VD

 

Hemsida: http://www.doublebp.com/

 

E-mail: info@doublebp.com

 

Följ oss på LinkedIn och Twitter!

 

_________________________________________________

Mer om Double Bond Pharmaceutical International AB:

DBP är ett läkemedelsbolag med främsta focus på utveckling av cancerbehandlingar baserade på BeloGal®, företagets egenutvecklade teknologi för läkemedelstillförsel. Företaget erhöll i juni 2015 särläkemedelsstatus från den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA för sin första produkt, SA-033 för behandling av hepatoblastom. I oktober 2015 förvärvade DBP rättigheterna till Temodex, ett Belarusregistrerat läkemedel för behandling av hjärntumörer, och erhöll i juli 2016 särläkemedelsstatus från EMA för denna utformning av temozolomid för behandling av gliom. Denna produkt är i detta nu under vidareutveckling inför en kommande registrering såväl i EU som globalt och har arbetsnamnet SI-053 i DBP:s pipeline.

Läs mer hos Cision
Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB

Subscription