Press release from Companies

Published: 2022-12-23 10:00:00

Freetrailer Group A/S: Freetrailer och Silvan förlänger och utökar samarbetet

Freetrailer Group A/S och byggvaruhuskedjan Silvan A/S utökar sitt samarbete till att omfatta Freetrailer Cykelkoncept med Smart Charging System (SCS). Dessutom har 200 Silvan-bilsläp omdesignats för att främja ett hållbart beteende.

Freetrailer och Silvan har samarbetat sedan 2010 och uthyrningsportföljen har kontinuerligt utökats till att idag omfatta mer än 500 uthyrningssläp, och som något nytt, mer än 45 elektriska lådcyklar med Freetrailers Smart Charging System (SCS) tilkommit.

Samtidigt har Freetrailer just bytt ut 200 Silvan-släp i 41 varuhus runt om i Danmark mot en banbrytande ny design. De nya släpvagnarna är utformade som hållbara flyttlådor som kan köpas i Silvan. Silvans flyttlådor har skapats med omsorg, vilket innebär att de tillverkas av träfibrer från FSC-certifierade skogar i Sverige. Enligt Trine Bredow, projektledare och Commercial Excellence på Silvan, är designen avsedd att öka medvetenheten om möjligheten att flytta lite grönare.

"De mycket speciella träfibrer som har använts till Silvans flyttlådor kommer från skogsbruk där djurlivet skyddas och där man aldrig avverkar mer än vad skogen kan reproducera. På så sätt kan vi erbjuda konsumenterna en grön och hållbar flyttkartong när de flyttar eller bara behöver förvaring. Släpvagnarnas utformning ska påminna oss om detta i vardagen", säger Trine Bredow.

Genom åren har tusentals kostnadsfria släputlåningar gjorts från Silvans butiker. Freetrailers koncernchef Philip Filipsen ser de nya släpvagnarna som en möjlighet för att påskynda delningsekonomin i Danmark ytterligare.

"Delningsekonomi och hållbarhet står högt på vår agenda och genomsyrar praktiskt taget allt vi gör här på Freetrailer. I det ljuset är det helt enkelt fantastiskt att ha en partner som Silvan som vågar tänka utanför boxen och komma med kreativa, roliga och miljövänliga initiativ som gynnar kunderna. Med de nya släpvagnarna tar vi ytterligare ett stort steg för att påskynda delningsekonomin i Danmark, och det är verkligen positivt. Samtidigt är jag stolt över att Silvan nu också har bestämt sig för att använda Freetrailers elektriska lådcykel-koncept som ytterligare ett grönt initiativ till förmån för Silvans många kunder", säger Philip Filipsen, koncernchef för Freetrailer.

För mer information om Freetrailer Group A/S, vänligen kontakta:

Philip Filipsen, Koncern-VD

E-post: pf@freetrailer.com

Telefon: +45 40 90 17 85

Kort om Freetrailer Group A/S

Freetrailer Group är ett danskt teknikföretag vars mål är att göra det enkelt att gratis boka och låna en släpvagn via en delningsekonomisk IT-plattform.

Med en 100 % självbetjänad lösning via Freetrailer-appen och elektroniskt lås har våra partners och deras kunder full flexibilitet, och idag har fler än 5 miljoner människor använt Freetrailers tjänster.

Freetrailer arbetar med en tvådelad tillväxtplan där förstärkning av de befintliga inhemska marknaderna utgör ett ben, och en ytterligare internationalisering av konceptet utgör det andra.

Fakta:

75+ samarbetspartners

700+ upphämtningsplatser

3 000+ släpvagnar

800 000+ uthyrningar

Freetrailer Group har idag en skalbar affärsidé baserad på en innovativ IT-plattform med global potential. Freetrailer Group A/S börsnoterades på Spotlight Stock Market år 2018.

Tickerkod: FREETR

Läs mer hos Cision
Read more about Freetrailer Group A/S

Subscription