Press release from Companies

Published: 2023-01-05 13:15:00

Freetrailer Group A/S: Freetrailer och Elkjøp i Norge undertecknar avtal

Freetrailer Group A/S har tecknat ett nytt avtal om leverans av släpvagnar till elektronikjätten Elkjøp AS i Kongsberg och Notodden i Norge.

Elkjøp AS i Norge har tecknat ett testavtal med Freetrailer. Freetrailer kommer inledningsvis att leverera tre släpvagnar till Elkjøps varuhus i Kongsberg och Notodden, som sedan kommer att testa det delningsekonomiska konceptet under sex månader. Därefter kommer de faktiska samarbetsmöjligheterna att utvärderas.

Elkjøp i Norge har totalt cirka 150 butiker och företaget äger även Elgiganten i både Danmark och Sverige, som redan har ett omfattande samarbete med Freetrailer, med totalt 240 släpvagnar i 81 butiker.

"Vi är mycket nöjda med att Elkjøp i Norge har beslutat att ingå ett testavtal med Freetrailer, eftersom det ligger i linje med vår internationaliseringsstrategi att följa våra partners på de marknader där de är verksamma. Freetrailer har redan ett samarbetsavtal med Elkjøp i Sverige och Danmark via Elgiganten, som ägs av Elkjøp. Det är ett sant nöje att elektronikkoncernen i Norge nu också är intresserade av att utforska värdet för sina kunder med Freetrailer. Våra nära lokala partnerskap är avgörande för att vårt koncept med delningsekonomi ska lyckas, så vi värdesätter dem mycket", säger Philip Filipsen, koncernchef för Freetrailer.

För mer information om Freetrailer Group A/S, vänligen kontakta:

Philip Filipsen, Koncern-VD

E-post: pf@freetrailer.com

Telefon: +45 40 90 17 85

Freetrailer Group är ett danskt teknikföretag vars mål är att göra det enkelt att gratis boka och låna en släpvagn via en delningsekonomisk IT-plattform.

Med en 100 % självbetjänad lösning via Freetrailer-appen och elektroniskt lås har våra partners och deras kunder full flexibilitet, och idag har fler än 5 miljoner människor använt Freetrailers tjänster.

Freetrailer arbetar med en tvådelad tillväxtplan där förstärkning av de befintliga inhemska marknaderna utgör ett ben, och en ytterligare internationalisering av konceptet utgör det andra.

Fakta:

75+ samarbetspartners

700+ upphämtningsplatser

3 000+ släpvagnar

800 000+ uthyrningar

Freetrailer Group har idag en skalbar affärsidé baserad på en innovativ IT-plattform med global potential. Freetrailer Group A/S börsnoterades på Spotlight Stock Market år 2018.

Tickerkod: FREETR

Läs mer hos Cision
Read more about Freetrailer Group A/S