Press release from Companies

Published: 2023-02-07 08:00:00

QBNK Holding AB: QBank skriver ramavtal med Lantmännen

QBNK Company AB (QBank), en global leverantör av SaaS-tjänster inom enterprise Digital Asset Management, skriver avtal med Lantmännen.

Lantmännen är en internationell koncern och medlemskooperation med 10 000 medarbetare. Lantmännens verksamhet sträcker sig "från jord till bord" och är aktiva inom Lantbruk, Energi, Livsmedel, Maskiner för bygg- och anläggningsindustrin samt Fastigheter. Lantmännen blev nyligen utsedda till Sveriges mest meningsfulla bolag, av managementkonsultbolaget Lynxeye.

QBank och Lantmännen har ingått avtal kring leverans av Digital Asset Management-tjänster. Lösningen inkluderar avancerad DAM-funktionalitet såsom ett antal integrationer till befintliga system, testmiljöer, mediaportaler med mera.

Avtalet möjliggör för Lantmännens olika verksamheter att komma i gång med QBank, vilket bidrar till en gemensam hantering av digitala filer och underlättar samarbeten internt mellan bolag och verksamheter men även för externa samarbetspartners. Med funktioner såsom omedelbar uppladdning, versionshantering, GDPR-processer, automatiska workflow samt möjligheten att addera integrationer till varje bolags unika system, möjliggör QBank ett mer effektivt och digitalt sätt att arbeta. 

"Vi är otroligt glada och stolta över att knyta en så fin kund till oss som Lantmännen. Det är ett spännande bolag med ett stort behov av en skalbar och modern miljö, vilket passar QBank perfekt. Lantmännen kommer att kunna erbjuda sina olika bolag och samarbetspartners en avancerad molnlösning med stor flexibilitet, nästintill oändliga möjligheter till verksamhetsspecifika lösningar och smarta integrationer", säger QBanks VD, Anna Gomes.

"På Lantmännen har vi haft vår befintliga bildbank i drygt 10 år. När behov av att byta bildbank akut uppstod var vi ute efter en snabbfotad leverantör med kvalificerad kunskap inom DAM-området. Det föll sig naturligt att prata med QBank, som erbjuder en flexibel och renodlad lösning som möter dagens behov", säger Håkan Jägbrink, Plattform Manager Lantmännen IT.

Anna Gomes, VD
QBNK Holding AB (publ)
Tel: + 46 70 720 46 67 
E-mail: anna.gomes@qbank.se

QBNK Holding AB är ett framgångsrikt SaaS-bolag inom Digital Asset Management (DAM) och erbjuder produkten QBank som är en molnbaserad lösning för lagring, hantering och publicering av bilder, filmer och andra digitala tillgångar. QBNK har visat en stark SaaS-tillväxt senaste åren och bland kunderna återfinns större globala bolag. QBNK är marknadsledande i Norden och växer snabbt på den amerikanska marknaden. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Ytterligare information om företaget finns på www.qbankdam.com

 

Läs mer hos Cision
Read more about QBNK Holding AB

Subscription