Press release from Companies

Published: 2023-09-22 15:50:00

Wicket Gaming AB: Wicket Gamings dotterbolag Unger & Fiedler och tyska utvecklingsstudion QM Interactive tecknar samproduktionsavtal för barnutbildningsspelet "Captain Hog & Friends"

Unger & Fiedler och QM Interactive tecknar avtal om att gemensamt utveckla den första speltiteln baserad på de immateriella rättigheterna för barnutbildningsspelet "Captain Hog & Friends"

"Captain Hog's Island Adventure (arbetstitel)" är ett rollspel med pedagogisk speldesign/funktionalitet som bakgrund. Spelet skapas för en ung målgrupp mellan 6 och 12 år och har en avslappnad inställning till ekonomisk simulering. "Captain Hog's Island Adventure" kombinerar både nöje och kunskap: spelet handlar om att skydda miljön och visar hur mänsklighetens beteende påverkar vår planet. På så sätt bidrar det till att lära barn om hållbarhet och hur vi kan behandla oss själva och vår miljö på ett respektfullt och ansvarsfullt sätt.

I samproduktionsavtalet ansvarar QM Interactive för utvecklingen av spelet och dess  produktionsbudget, medan Unger & Fiedler kommer att tillhandahålla grafiska tillgångar och art direction för den kommande titeln.

"Captain Hog and his Friends" är ett transmedia-IP som utvecklats av Unger & Fiedlers medgrundare och Art Director Jens Fielder. Den presenterades för första gången för allmänheten på Frankfurt Book Fair 2021 och valdes ut av mässan som ett utmärkt exempel på transmedia IP-utveckling.

QM Interactive GmbH grundades av Quirin Münch och har 10 års erfarenhet av att utveckla interaktivt innehåll för olika förläggare och kunder. Det gemensamma projektet är ett nästa steg i en långvarig relation mellan Unger & Fiedler och QM Interactive.

Produkten kommer att utvecklas för Nintendo Switch, PC och mobila enheter. Mer information om spelet och releasedatum kommer att meddelas senare.

Du hittar mer information om “Captain Hog & vänner” här: https://ungerfiedler.de/captain-hog


Unger & Fiedler, Art Director och skapare av “Captain Hog & Friends, Jens Fiedler, kommenterar:

"Med Captain Hog & Friends" skapade vi något unikt. Vi är glada över att samarbeta med QM Interactive för att förverkliga det första spelet av vår IP."

 QM Interactive, VD, Quirin Munch, kommenterar:

"Vi ser den enorma potentialen i Captain Hog-IP och är glada över att vi kom överens om att samproducera det första spelet. Eftersom vi redan har en spelbar prototyp ser vi att vi hade rätt i att denna IP är värd att spela."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00Om Wicket Gaming

 

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 

Om QM Interactive  

QM Interactive GmbH är ett utvecklingsföretag inom PC- och videospelbranschen med huvudkontor i München, Bayern. Företaget fokuserar på utveckling. Med en meritlista på cirka 100 slutförda projekt erbjuder företaget en stor skala av utvecklingstjänster, inklusive utveckling av konsol- och mobilspel.

 

 

Läs mer hos Cision
Read more about Wicket Gaming AB